Σχετικά με εμάς

Όραμα

Όραμα μας είναι η laiki.eu να παρέχει ένα ολοκληρωμένο online market place, ώστε οι καταναλωτές να προμηθεύονται πιστοποιημένα ποιοτικά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς/ προμηθευτές και, μέσω μιας τεχνολογικά προηγμένης διαδικασίας αποθήκευσης / διανομής, τα προϊόντα να μεταφέρονται και να παραδίδονται εντός 24ώρου στο σπίτι του πελάτη με τον πλέον οικολογικό και οικονομικό τρόπο.ΣΤΟΧΟΣ της εταιρείας είναι να διαθέτει χωρίς μεσάζοντες(χονδρεμπόρους, λιανεμπόρους, κ.λπ.) ποιοτικά επώνυμα προϊόντα στον καταναλωτή σε ανταγωνιστικές τιμές.Ιδίως για τα νωπά προϊόντα(φρούτα και λαχανικά), υπόσχεση της εταιρείας μας είναι «ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ».

Η ομάδα μας

Η laiki.eu απαρτίζεται από μία ομάδα ανθρώπων αφοσιωμένων στην καινοτομία και τη διαρκή βελτιστοποίηση στην παροχή υπηρεσιών:

• Χριστίνα Σαραντίδου — ΔΣ και Νομικός LLM Northwestern University, IE Business Administration

• Βαρβάρα Ψαρούδη — Operations’ Manager, MS Γεωπόνος

• Χρήστος Ανδριανόπουλος — Warehouse Coordinator

• Αθανάσιος Τσαμαδιάς — Μηχανολόγος Μηχανικός, Junior Logistics Engineer

• Κωνσταντίνος Στρούβαλης — Λογιστής - Οικονομολόγος

• Αντώνιος Καλκάνωφ — Lead Software Engineer

Πλαίσιο λειτουργίας

Η laiki.eu τηρεί όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες HACCP εντός της αποθήκης όσο και κατά την διάρκεια την παραλαβής και παράδοσης.Η αποθήκη αδειοδοτήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.Πέραν των προβλεπόμενων από τον νόμο, κύριο μέλημα της εταιρείας μας είναι η ελαχιστοποίηση χρήσης πλαστικών συσκευασιών, με στόχο να παρέχει στο άμεσο μέλλον υπηρεσίες κυκλικής οικονομίας με μηδενικά απόβλητα.Επίσης, στο άμεσο μέλλον προβλέπεται η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, όπως και η χρήση φωτοβολταϊκών πάνελ στη στέγη του κτιρίου, για μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο

Η laiki.eu είναι μια νεοσύστατη, πρωτοπόρα εταιρία online marketplace (e-shop / WMS / VRP) και φυσικής διαχείρισης καταναλωτικών προϊόντων, τόσο νωπών(είδη μαναβικής, κρεοπωλείου, αρτοποιείου) όσο και άλλων καταναλωτικών αγαθών(είδη σούπερ μάρκετ, ηλεκτρονικά, μικροσυσκευές, είδη ένδυσης/ υπόδησης, κ.λπ.).

Διαθέτει ήδη:

(1) Αποθήκη 2000 τετραγωνικών μέτρων (μισθωμένη) στην έδρα της εταιρείας, επί της Βιολέτας 13, Κορωπί, για τη διαχείριση, συσκευασία, ανασυσκευασία, sorting και picking με εξοπλισμό συσκευασίας, ψυγείων, ανυψωτικών κ.λπ.

(2) Στόλο οχημάτων για τις αστικές παραδόσεις των προϊόντων (αρχικά 3 ιδιόκτητα οχήματα επαγγελματικά με προοπτική να αποκτήσει εντός του έτους άλλα 7), και

(3) Ολοκληρωμένο λογισμικό πωλήσεων (e-shop), διαχείρισης προμηθευτών, αποθήκης(WMS), δρομολόγησης(VRP) και διαχείρισης πελατών.

  • 1. Τρόπος προβολής και διαχείρισης των προϊόντων: οι προμηθευτές έχουν το δικό τους microsite, όπου προβάλλουν τα προϊόντα τους, επικαιροποιούν τα αποθεματικά ανά κωδικό και ορίζουν τις τιμές, ανάλογα και με τον ανταγωνισμό και τη δική τους πολιτική προώθησης των προϊόντων τους.

  • 2. Τα τυποποιημένα και άλλα, εκτός ψυγείου προϊόντα αποθηκεύονται εντός της αποθήκης μας, στο Κορωπί, και, μέσω αυτοματισμών pick- to - light, συλλέγονται και συσκευάζονται για να παραδοθούν στον πελάτη.Τα προϊόντα δεν ανήκουν στην εταιρεία μας, αλλά στους προμηθευτές μας, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι, με βάση το WMS, να ανανεώνουν τα αποθεματικά και να επικαιροποιούν τις τιμές.

  • 3. Τα νωπά (φρούτα και λαχανικά) συλλέγονται από τους παραγωγούς με ιδιόκτητα οχήματα και μεταφέρονται τις πρωινές ώρες στην αποθήκη για διαλογή και ανασυσκευασία.Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί, τις πρώτες πρωινές ώρες, ειδοποιούνται αυτόματα από το online market place για τις παραγγελίες της ημέρας, ώστε να τις συλλέξουν, συσκευάσουν και παραδώσουν συγκεντρωτικά στο όχημα μας.Η αυθημερόν συλλογή διασφαλίζει (1) ότι τα προϊόντα είναι φρέσκα και(2) δεν υπάρχουν απώλειες(φύρα). Εντός 2-4 ωρών ανασυσκευάζονται εντός της αποθήκης μαζί με τα τυποποιημένα και τις άλλες παραγγελίες καταναλών σε καρότσια(τελάρα) πελάτων.Από τις 13.00 έως τις 21.00 παραδίδονται στους πελάτες. Τονίζουμε ξανά ότι τα νωπά προϊόντα, όπως και τα τυποποιημένα, παραμένουν στην κυριότητα του παραγωγού/ προμηθευτή, ο οποίος και ορίζει τις τιμές.Η laiki.eu παρέχει ΜΟΝΟ τις υπηρεσίες μεταφοράς και διαχείρισης.

  • 4. Όλες οι παραγγελίες εκτελούνται από ιδιόκτητα οχήματα εντός 24ωρου από την παραγγελία.Συγκεκριμένα, ό, τι παραγγελθεί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, παραδίδεται την επόμενη μέρα στην πόρτα του καταναλωτή, με μια παράδοση. Ο καταναλωτής επιλέγει το παράθυρο παράδοσης και το σύστημα δρομολόγησης επικοινωνεί αυτόματα με τον πελάτη, μέσω μηνύματος στην εφαρμογή έξυπνων τηλεφώνων της laiki.eu, για την ακριβή ώρα άφιξης του οχήματος, ώστε να μειωθούν οι καθυστερήσεις κατά την παράδοση.

  • 5. Οι πληρωμές από τους πελάτες γίνονται με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα στην εταιρεία μας(μέσω του e- shop) με βάση τις τιμές που θέτουν οι παραγωγοί / προμηθευτές.Η laiki.eu, μετά από την επιβεβαίωση της παράδοσης των προϊόντων στον πελάτη(Proof of Delivery), παρακρατεί τις προσυμφωνημένες με τους παραγωγούς χρεώσεις για τις υπηρεσίες e-shop, μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και διανομής, αποδίδοντας το υπόλοιπο στους προμηθευτές.

Σχετικά με τα υπόλοιπα καταναλωτικά προϊόντα (Fast Moving Consumer Goods—FMCGs), το WMS(Warehouse Management System) ενημερώνει τους προμηθευτές για τα τρέχοντα αποθεματικά και, όταν μειωθούν κάτω του στοκ ασφαλείας, θα ειδοποιούνται για την επόμενη προμήθεια.Μόνο προϊόντα των προμηθευτών εντός της αποθήκης θα εμφανίζονται στον πελάτη μέσω του e-shop, ώστε η παραγγελία να μπορεί να εκτελεστεί και να παραδοθεί εντός της ημέρας.

Συμμετοχή σε προγράμματα

Elevate Greece